Tekstschrijver

Pas als een tekst de juiste snaar raakt, bereiken woorden hun doel.
Ik schrijf jouw verhaal met jouw woorden. Daar ligt mijn kracht.

chalkboard-620316_1920-vintage

jouw verhaal vanuit jouw identiteit

Schrijven

Een tekst met een duidelijke boodschap en aansprekende content is van onschatbare waarde voor elk bedrijf of onderneming. Het is belangrijk dat de woorden bij je passen én vooral je lezers boeien. Als tekstschrijver kijk ik goed naar jouw doelgroep. Wat verwachten ze en hoe blijf je in beeld?

Iedere tekst is in het klein een corporate story. Het moet herkenbaar zijn voor de lezer en geschreven zijn vanuit jouw kernwaarden.

Of het nu gaat om teksten met een wervend, informatief of maatschappelijk betrokken karakter. Ik schrijf ze graag. Voor het web zijn ze uiteraard zoekmachinevriendelijk (SEO).

vintage-1170657_1920-tender

de juiste toon voor jouw klant

Redigeren

Mis je het goede gevoel bij je foldertekst of lopen de zinnen van je persbericht niet zoals je wilt? Een andere zinsopbouw of een aansprekende schrijfstijl zorgt al voor een wereld van verschil. Ik kijk naar de toon en ‘needs’ van jouw tekst.

Overheidsdocumenten zijn vaak gevuld met dure woorden en managementtaal. Ik schrap en zet de tekst in de actieve vorm. Korte en lekker leesbare zinnen maken deze documenten luchtig en prettig om te lezen.

Heb je al de nodige teksten in huis, maar zijn ze niet voor al je lezers geschikt. Ik herschrijf ze met behoud van de inhoud. Voor kinderen of voor wetenschappers.

scripture-960538_1920 (1)

precies goed

Corrigeren

Spelling en stijl. Eindigt een werkwoord nu met een d of een t? Gebruik je in een zin nu dat of wat? En herken jij een contaminatie of pleonasme?

Ik laat graag mijn oog over je teksten gaan en pas spel- of stijlfouten aan waar nodig.

Brochures  Mailingen  Nieuwsbrieven
Persberichten  Artikelen
Blogs  Social Media
Overheidsdocumenten  &  notities

Content met aandacht voor de context