verhalen  voor  kinderen

Ik haal je op. Ik neem je mee …

Al van kinds af aan zwerven er verhalen door mijn hoofd. Spannende, avontuurlijke, ontroerende en grappige kinderverhalen. En altijd was er dat stemmetje in mijn hoofd dat zei: ‘Schrijf me op, ik wil eruit!’. Ik verslond sprookjesboeken. Het kon niet gek genoeg. De bekende sprookjes van Hans Christian Andersen, maar ook legendes en verhalen uit alle uithoeken van de wereld. Het ene boek na het andere kaapte ik weg uit de bibliotheek. Heerlijk vond ik het. Even afdrijven op een zachte wolk. Op weg naar een wereld waarin gedachten je bij de hand nemen en je laten verwonderen, verbazen en soms je hart een flinke por geven.

Ieder kind moet zich terug kunnen trekken in zijn eigen bubbel. Zo nu en dan de strijd winnen van die grote aantrekkingskracht van pratende schermpjes. Lekker luieren in een transparante bel waarin niets hoeft én alles kan. Mijn verhalen hebben lang genoeg opgesloten gezeten in glimmende glazen potjes in een  immense met sierlijke krullen versierde houten kast. Ik vertrouw ze vanaf nu toe aan papier, nou ja eerst maar eens aan mijn digitale papier. Wie weet komt dat echte papier er ooit ook eens van…..

IMG_8329-washed

Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.
- Albert Einstein -
map-945237_1920

Lezen is leren

Kunnen lezen is een cadeautje. Het opent deuren en maakt het leven zoveel mooier. De magie die zich voltrekt op de lagere school in groep 3 is gewoonweg magisch. Alle die gekke tekens om je heen vormen ineens herkenbare letters. Plak ze aan elkaar en ze vormen woorden die je begrijpt!

Lezen laat je leren en lezen prikkelt de fantasie. Stiekem hoop ik dat ik met mijn verhalen mijn steentje bijdraag aan die ontwikkeling. Met korte verhaaltjes voor de beginnende luisteraar of lezer en verhalen die je nooit meer loslaten voor de jonge tiener. Van educatief tot vernuftig en fantasierijk. Voor op school of thuis op de bank.

nieuwsgierig  geworden  naar
mijn  kinder verhalen..